Exclusief: workshop eigen hond trimmen Limburg
Workshop eigen hond trimmen Limburg
De vacht van je hond zelf verzorgen of trimmen? Boek de workshop eigen hond trimmen Limburg. Je leert alles wat je moet weten omtrent jouw ras/kruising, welke gereedschappen je nodig hebt en hoe je de vacht op de juiste manier verzorgt. De workshop eigen hond trimmen wordt geleid door Bianca, rijksgediplomeerd trimster (erkend door de overheid) met 30 jaar ervaring.
De perfecte oplossing voor jou en je hond
In de workshop eigen hond trimmen word jij de vachtexpert voor je eigen hond.
De workshops vinden overdag plaats, van maandag tot en met vrijdag. Starttijden zijn om 9:00 uur, 10:00 uur, 11:00 uur, 13:00 uur of 14:00 uur. De gemiddelde tijd van de workshop bedraagt 2 tot 3,5 uur, afhankelijk van het ras of kruising.
Overzicht van de workshops
Je hebt keuze uit maar liefst 60 verschillende workshops. Bijvoorbeeld de cursus Pomeranian knippen of de cursus Doodle zomerkapsel. Bij sommige rassen heb je dus ook keuze uit verschillende modellen die je leert trimmen. Heb je een Boomer of kruising? Ook dan ben je van harte welkom. Speciaal voor boomerhondjes is zelfs een aparte workshop ontwikkeld.
Hier vind je een compleet overzicht van de beschikbare workshops.
Inhoud van de workshop
Elke workshop behandelt de volgende onderdelen:
- Achtergrondinformatie over het ras en vachttype
- Juiste gereedschappen
- Kammen en/of borstelen: technieken en hoe vaak
- Wassen en drogen (inclusief welke shampoo en conditioner)
- In model trimmen (afhankelijk van het ras betekent dit knippen, scheren, plukken, ontwollen)
- Omgaan met klitten in de vacht
- Veel voorkomende vachtproblemen
Locatie, data en tijden
De workshop eigen hond trimmen Limburg vindt plaats bij Trimsalon Limbo in tegelen. Dit ligt op 10 minuten rijafstand van het centrum van Venlo.
Maandelijks komen er nieuwe workshopdata beschikbaar.
Intensieve begeleiding
Elke workshop vindt één op één plaats: alleen tussen jou en de trimster. Geen afleidingen en alle aandacht die naar jou toegaat.
“Ik ben Bianca, rijksgediplomeerd (d.w.z. erkend door de overheid) en in 1994 begonnen. Sinds dit jaar draag ik mijn kennis en ervaring aan andere trimmers en aan hondeneigenaren over.”
Een rijksdiploma is tegenwoordig heel bijzonder want de overheid weigert om nieuwe trimmers te erkennen. Hierdoor hebben zij een andere opleiding genoten. Hoe fijn is het om van een échte kennisexpert te leren?
De workshop begint met wat theorie over jouw ras, geschiedenis en vachttype. Hierna gaan we in de trimsalon aan de slag. Het start (meestal) met kammen en borstelen en het verwijderen van klitten. Vervolgens begint het echte twee meereken. Hoe dat eruitziet is ook weer afhankelijk van het ras en, bij poedels Doodle, voor welk model je hebt gekozen.
Elke workshop bestaat ook uit het wassen en drogen van de vacht. Dit is belangrijk om je hond goed te kunnen te remmen.
De workshop eigen hond trimmen Limburg heeft een cursusboek dat is afgestemd op jouw ras of kruising. Dit cursusboek krijg je na de workshop mee naar huis. Hierin staat alle informatie die je tijdens de workshop hebt geleerd. Het is dus een handig naslagwerk.
Ga je naar de workshop zelf aan de slag en trim je thuis voor het eerst je eigen hond? Je mag binnen drie maanden na de workshop jouw werk laten beoordelen. Hiervoor kom je met je hond naar de trimsalon of je stuurt foto’s/video’s via e-mail. Je ontvangt een objectieve beoordeling met nuttige tips.
Je hond mee naar de workshop nemen
Meld jij je aan voor de workshop eigen hond trimmen in Limburg? Zorg altijd dat je jouw eigen hond meeneemt. Desgewenst kan dit ook een hond van iemand anders zijn. De hond moet zeker aan de volgende voorwaarden voldoen:
- Het ras of de kruising sluit aan bij de workshop waar jij je voor hebt aangemeld.
- Zo min mogelijk klitten in de vacht (het verwijderen van klitten kost veel tijd en gaat van de totale tijdsduur af).
- Bij plukhonden: de vacht moet plukrijp zijn.
- Bij kniphonden of scheerhonden: de vacht moet voldoende lengte hebben (dus zeker niet veel te kort).
- De hond moet aan vachtverzorging gewend zijn: hij mag niet agressief reageren, bijten of happen.
- De gezondheid van de hond moet het toelaten om 1,5 tot 2,5 uur op de trimtafel te staan. Uiteraard vindt er tussendoor een pauze plaats.
Je bent zelf verantwoordelijk voor de gezondheid van je hond. Dit geldt ook wanneer je per ongeluk in de huid knipt of scheert, de huid met materialen beschadigt of op een andere manier je meegebrachte hond schade toebrengt. Het resultaat van de workshop is afhankelijk van je inzet en vaardigheden.