Trimmen van Griffon Belge

In de Griffon Belge trimsalon wordt jouw hond altijd in het juiste model getrimd. De snor en baard blijven lang , precies volgens dit bij dit ras hoort. Dat maakt hen zo leuk! De vacht op de rest van het lichaam gaat korter maar precies volgens de rasstandaard. Andere modellen zijn ook mogelijk.
Plukken, knippen of scheren
Het is gebruikelijk om de Griffon Belge te plukken. Hierbij worden dode dekharen met de hand verwijderd. Dit moet altijd door een professional gebeuren. Bij verkeerd plukken krijgt de hond last van jeuk, of in het eerste geval een huidontsteking.
De laatste decennia worden ruwharige honden met zachtere vachten gefokt. Dit maakt het bijna onmogelijk om ze op een normale manier te plukken. Wanneer de hond een te zachte vacht heeft dan moet deze geknipt of geschoren worden. Ook dit gebeurt in het originele model. Je ziet weinig verschil, behalve dat de vacht na een aantal maanden een beetje zachter kan worden. Maar in veel gevallen is de vacht al zacht.
Wat is beter voor de Griffon Belge: plukken, scheren of knippen? Het is vooral belangrijk dat de hond een pijnloze en stressvrije behandeling ondergaat. En dat het leuke model in de vacht wordt getrimd. Daarom is het goed om de vacht in de Griffon Belge te laten beoordelen.
Goed om te weten: ik neem al enige tijd geen plukhonden meer aan. Omdat dit lichamelijk te belastend is. De vele Griffonnetjes die hier komen woorden allemaal op een andere manier prachtig in model getrimd.
Griffon Belge trimmen
Misschien vraag je je af hoe dat in zijn werk gaat: een Griffon Belge trimmen. Het trimschema is gelijk aan dat van de Brusselse Griffon. Wil je hier meer over weten dan is het aan te raden om even op de pagina van de Brusselse Griffon te kijken.
Wat is het verschil tussen een Brusselse Griffon en een Belgische Griffon?
Het trimmen van de Griffon Belge dan is dit precies hetzelfde als de Brusselse Griffon trimmen. Het is dus altijd goed om een afspraak te maken bij de gespecialiseerde Belgische Griffon trimsalon. Zo weet je zeker dat je hond in het juiste model wordt getrimd en niet telwoord geschoren, zoals helaas vaak wordt gedaan.
Het verschil tussen een Brusselse Griffon en een Belgische Griffon zit hem in de kleur. Bij een rode vachtkleur spreek je van een Brusselse Griffon. Elke andere kleur valt onder de Belgische Griffon. Wat natuurlijk niet wegneemt dat er ook Brusselse Grifffons zijn die niet een rode vacht hebben, maar een heel andere kleur. Foutje van de natuur.
Qua uiterlijk zijn deze twee rassen identiek aan elkaar. Het is dus niet zo dat het ene ras een langere baard of kortere pootjes heeft eens voor een leek is het vaak lastig om deze twee rassen van elkaar te onderscheiden maar het zit hem dus echt in de vachtkleur!
Een afspraak maken om je Belgische Griffon laten trimmen
Ben je al enige tijd op zoek naar een trimsalon die gespecialiseerd is in de Belgische Griffon? Met meer dan 30 jaar ervaring en een diploma dat erkend is door de Nederlandse overheid, richt ik mij op bijzondere- en zeldzame rassen tijdens dus ook de Griffon Belge.
De trimsalon ligt in de Limburgse gemeente Venlo. Klanten vanuit heel Nederland, België en een deel van Duitsland komen graag naar de trimsalon toe. Er is een wachtruimte met koffie, frisdrank, tijdschriften en een televisie aanwezig. Je hoeft je dus niet te vervelen. Maar je kunt tussendoor ook in Venlo of Roermond shoppen.
De trimbeurt neemt anderhalf tot tweeënhalf uur in beslag, afhankelijk van je wensen en het gedrag van de hond. Wanneer je een afspraak maakt is het verstandig om bijzonderheden door te geven. Dan kan hier met het inplannen van jouw tijdsblok rekening mee worden gehouden.
Een afspraak maken doe je via WhatsApp of e-mail. Bellen kan ook maar door drukte kan ik de telefoon niet altijd beantwoorden. Als dat zo is kun je natuurlijk ook de voicemail inspreken. Via WhatsApp ontvang je dezelfde dag bericht, via e-mail kan dit een tot twee werkdagen duren.
Bijgewerkt: 7 februari 2025

Over mij
Ik ben Bianca en sinds 1999 Rijksgediplomeerd hondentrimster. In een dierenartspraktijk deed ik extra kennis op. Daarnaast schreef ik meer dan 10.000 artikelen over dieren en ben ik auteur van het Honden Trimboek.