Honden trimboek


Met ruim 30 jaar ervaring in het trimmen van verschillende hondenrassen geven we binnenkort hét Honden Trimboek uit.  Dit grote Honden Trimboek (A4formaat) biedt een praktische handleiding voor trimmers en hondeneigenaren.

Inschrijven honden trimboek

  Over de auteur

  Wat kun je van dit grote honden trimboek verwachten? Auteur Bianca begon in 1996 met het trimmen van honden. Eerst nog haar eigen honden en later die van vrienden en familie. In 1998 volgde ze de Vakopleiding Hondentrimmen. In 1999 behaalde ze het Rijksdiploma, iets dat tegenwoordig uniek is.

  Van 1999 tot 2005 runde ze een drukbezochte hondentrimsalon. Ze was toen de enige trimsalon in de omgeving en trok hierdoor klanten vanuit heel Limburg en Brabant aan. Hierdoor heeft Bianca met veelvoorkomende én zeldzame rassen te maken gekregen.

  Om ziekten en aandoeningen tijdens het trimmen vroegtijdig te herkennen liep ze ook nog ruim een jaar stage bij een dierenarts.

  Tussen 2005 en 2024 trimde ze parttime honden van vrienden en kennissen. Ondertussen hield ze zich bezig met het runnen van een online marketing bedrijf en schreef in deze periode meer dan 50.000 blogs, waarvan veel artikelen over dieren.

  Inhoud van het trimboek

  Het honden trimboek heeft een moderne lay-out en is geschikt voor zowel beginnende als ervaren trimmers. Het is gericht op de professionele trimbeurten van verschillende hondenrassen. Het boek geeft niet alleen trimschema’s van veelvoorkomende rassen maar bespreekt ook designer honden.

  Elk ras wordt op één tot twee pagina’s besproken. In het trimschema staat hoe de hond in model moet worden getrimd en welke trimtechniek hiervoor nodig is. Maar ook welke materialen geschikt zijn.

  Uiteraard worden er ook altijd alternatieven gegeven en wat hier de voor- en nadelen van zijn. Bij elk ras staat een foto, zodat het voor de trimmer duidelijk is of deze het juiste ras voor zich heeft.

  Daarnaast bevat het honden trimboek verschillende pagina’s met achterliggende informatie over apparatuur en materialen, shampoos en andere verzorgingsproducten, gedrag en karakter én bijzondere vachten.

  Is het trimboek digitaal verkrijgbaar?

  In trimsalons wordt weinig met computers gewerkt. Het is ook vrij onhandig om een trimschema op een computerscherm te moeten bekijken terwijl je bij de trimtafel staat. Daarom is dit grote honden trimboek alleen als fysiek exemplaar verkrijgbaar.

  Heb je toch behoefte om het trimboek digitaal in te zien? Zodra het boek beschikbaar is kun je het digitaal bestellen en gedeeltelijk inkijken (inkijkexemplaar).

  Afmeting van het honden trimboek

  Wanneer je een hond trimt heb je soms een (kleine) aanwijzing nodig. Het is dan heel vervelend wanneer je alles via kleine lettertjes moet lezen. Vooral wanneer de hond ondertussen op de tafel staat te draaien.

  Om die reden is gekozen voor het grote honden trimboek. Deze is in A4-formaat oftewel 21 × 29 cm. Dit is een zeer populair formaat waardoor je goed zicht hebt op de trimschema’s.

  Prijs honden trimboek

  Dit grote honden trimboek in A4 formaat is verkrijgbaar voor een prijs van € 69 inclusief btw. Voor ondernemers is de btw terug te vragen. Bovendien valt de aanschaf van het hondentrimboek voor ondernemers onder zakelijke kosten (fiscaal aftrekbaar).

  Honden trimboek bestellen

  Direct het honden trimboek bestellen? Het wordt in de loop van 2024 uitgebracht. Het is een onmisbaar handboek voor beginnende of startende trimmers. Maar ook ervaren trimmers hebben hier veel aan, bijvoorbeeld om hun kennis even op te frissen. Je kunt tenslotte niet alles in je leven onthouden.

  De eerste oplage bestaat uit een beperkt aantal hondentrimboeken. Laat je e-mailadres achter en we zetten je op de mailinglist. Nog voordat het trimboek op de markt komt ontvang je hier een mailtje over en instructies om het boek te bestellen. Je krijgt dan ook als eerste een inkijkexemplaar toegestuurd.

  Inschrijven honden trimboek