Konijnen

Een trimbeurt voor je konijn


Langharige konijnen zien er schattig uit en je kan er uren mee knuffelen. Maar ze hebben wel veel vachtverzorging nodig. Bijvoorbeeld het Angora konijn dat drie tot vier keer per jaar geschoren moet worden. De Teddy, het voskonijn of de leeuwenkop moet je regelmatig borstelen en vrijhouden van klitten. Lukt het niet om je konijn zelf te onderhouden? We zijn de konijnentrimsalon voor Limburg, Brabant en andere regio’s.

Konijnenrassen die naar de trimsalon komen

Het zijn vooral langharige konijnenrassen die regelmatig een bezoek aan de trimsalon brengen. Maar ook bij een kortharig ras kan dit soms verstandig zijn. Bijvoorbeeld om loszittende haren tijdens de rui te verwijderen, of voor een frisse wasbeurt.

Langharige konijnen zijn gefokt op hun uiterlijk. De lange vacht hindert het konijn vaak. Er ontstaan snel klitten en er blijft veel vuil in de vacht hangen.

De volgende konijnenrassen zien we regelmatig bij Trimsalon Limbo:

  • Angora
  • Teddy
  • Voskonijn
  • Leeuwenkop
  • Rexkonijn
  • Satijn

Professionele konijnentrimmer

Bij de konijnentrimmer is jouw huisdier in goede handen. Konijnen worden vaak om functionele redenen getrimd. De lange vacht vraagt veel onderhoud en vertoont snel klitten. Hoeveel je ook van je huisdier houdt: je kunt de vacht niet altijd zelf bijhouden. Daarom is een bezoek aan het professionele konijnentrimsalon wel zo verstandig.

Het trimmen van konijnen is heel iets anders dan een trimbeurt bij een hond of een kat. Konijnen zijn prooidieren en voelen zich wat makkelijker bedreigd. Bovendien is dit trimbeurt ook wel spannend: het konijn moet een tijdje stilstaan en er wordt aan zijn vacht gefriemeld.

Bij Trimsalon Limbo vertrouw je op de deskundigheid van de professionele konijnentrimmer. Met vele jaren ervaring in de konijnenfok en de vachtverzorging van konijnen, weet je dat het allemaal goed komt.

Konijnen trimsalon Limburg

We zijn de konijnen trimsalon van Limburg is. Maar ook klanten uit Brabant, Twente, België en Duitsland komen naar ons toe. De trimsalon is een Tegelen, gemeente Venlo gevestigd. Tijdens de trimbeurt kun je erbij blijven maar je kunt ook even het centrum van Tegelen of Venlo in.

De trimbeurt duurt tussen de 30 en 60 minuten, afhankelijk van de kwaliteit van de vacht. Zijn er veel klitten aanwezig dan duurt een trimbeurt naar verhouding langer.

Konijnentrimmer aan huis

Lukt het niet om met je konijn naar de trimsalon te komen? Het is ook mogelijk om een konijnentrimmer aan huis te boeken. De konijnentrimsalon aan huis komt op afspraak langs. Dit gebeurt wanneer jouw adres op de eerstvolgende route ligt.

Vanwege de drukke planning is het belangrijk dat je tijdig een afspraak maakt. Dan weet je zeker dat de konijnentrimmer de eerstvolgende keer bij jou thuiskomt. Vanwege de spullen die we meebrengen, zoals een mobiele trimtafel, moet de beschikbare ruimte makkelijk bereikbaar zijn. Bijvoorbeeld een ruimte op de begane grond of, bij een verdieping, is er een lift aanwezig.

De konijnentrimsalon aan huis kan ook jouw konijn wassen en drogen. Hiervoor dien je een wastafel of aanrecht ter beschikking te stellen (op normale werkhoogte).

Gedrag van jouw konijn in de trimsalon

De meeste konijnen hebben een zachtaardig karakter. Wanneer je de vacht van jouw huisdier regelmatig kamt of borstelt dan is hij al aan vachtverzorging gewend. Dit betekent dat hij een trimbeurt vaak probleemloos toelaat.

Sommige konijnen zijn in het begin wat nerveus maar uiteindelijk worden ze rustiger. Wanneer jouw konijn geschoren moet worden dan kan de tondeuse voor wat stress zorgen. Het konijn hoort namelijk een geluid dat steeds dichterbij komt. Gelukkig wennen de meeste konijnen hier snel aan.

Als professionele konijnentrimsalon houden we altijd rekening met het karakter en gedrag van jouw konijn. Het komt zelden voor dat een konijn niet te behandelen is.

Kennismaking met de trimsalon

Het is vaak goed in te schatten hoe jouw konijn op een trimbeurt gaat reageren. Je weet zelf wel of jouw konijn makkelijk te hanteren en te borstelen is. Maar zelfs lastige konijnen blijken in de trimsalon plots lieverdjes te zijn. Vaak omdat ze weten dat ze in professionele handen zijn, maar natuurlijk ook de juiste aandacht krijgen.

Of jouw konijn een trimbeurt leuk vindt hangt voornamelijk van de leeftijd en het karakter af. De meeste konijnen hebben er geen probleem mee. Het is in ieder geval aan te raden om je huisdier op jonge leeftijd kennis te laten maken met de trimsalon.

Wil je een keer met je konijn langskomen zodat deze de trimsalon kan bekijken (en jij natuurlijk ook)? Geen probleem, maak even een afspraak voor een kennismaking. Het konijn mag de trimtafel en de materialen in de trimsalon besnuffelen. De vacht wordt even snel nagekeken en je ontvangt gelijk wat tips. Die kennismaking is geheel gratis dus maak zeker een afspraak.

Wat kost het om een konijn te laten trimmen?

Het is vaak lastig inschatten wat een trimbeurt voor een konijn koos. Gaat het alleen om wassen of een paar klitten verwijderen? Houd dan rekening met een bedrag tussen de € 10 en € 25. Moet jouw konijn geschoren worden of heeft hij ontzettend veel klitten? Dan ligt de prijs wat hoger.

De meeste eigenaren denken dat hun konijn helemaal geen of erg weinig klitten heeft. Eenmaal in de trimsalon blijkt dat er toch voor veel klitten aanwezig zijn. Daarom hoor je in de trimsalon wat je gaat betalen. Telefonisch of per e-mail kun je wel een prijsindicatie krijgen.

Ja, veel langharige konijnen worden geschoren. Dit is bij het Angorakonijn zelfs noodzakelijk om de vacht en huid gezond te houden. We doen ook aan vachtbesparend trimmen.

Konijnen die buiten leven verharen gemiddeld twee keer per jaar. Het binnenkonijn kan veel vaker in de rui zijn. Door je konijn regelmatig te borstelen verwijder je loszittende haren.

Konijn borstelen
Konijnenliefde

Likt jouw konijn regelmatig je hand, net als een hond dat vaak doet? Of verstopt hij zich in jouw hals en likt hij jouw hals of gezicht? Dit is een teken dat het konijn jou aardig vindt.